Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с превключване на скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с превключване на скоростите

Здравейте колеги,проблема е следният-когато колата седи на сянка и е студена скоростите влизат повече от перфектно,но седи ли на слънце да се напече-сменям скоростите със сила-имам чувството че ще изтръгна скоростния лост,днес като си тръгвах от работа/наложи се да седи на слънцето/,немога да разбера дали съм изключил от скорост или не,оставих я на сянка с отворени прозорци след час се охлади купето и спокойно с два пръста започнаха да се сменят.Ако можете да ме ориентирате ще съм много благодарен.Имам чувството че като се нагрее купето и нещо сякаш стяга като с менгеме скоростния лост.
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Обратното бях чувал, ама пък от топло да не иска. Виж под кожения маншон на скоростния лост да няма някакви радости дето запичат. Това се получава само когато колата е стояла или и в движение като се стопли вътре ?
    145 1.7 16V Boxer

Comment

Ами закарай в сервиз да проверят жилата и изобщо механизма между лоста и скоростната кутия...

Comment

Значи сега в жегите като се напече купето вътре стават луди градуси,и съм принуден да държа стъклата отворени.Иначе колата я карам всеки ден,сутрин като загрее двигателя,/а това сега става бързо/,скоростите се превключват с голяма лекота ,но в купето още не е жега,и като я понагрее слънцето нема сменяне на предавките.Шах и мат.Гледах при скоростния лост но всичко ми изглежда нормално.Има от бялата грес в изобилие ,в смисъл и преди ми се е налагало да отварям ск.лост и си е било така.Всички компоненти са здрави.Вече си мисля дали да не пробвам да инжектирам масло в жилата?

Comment

По-добре "инжектирай" ново масло в скоростната кутия
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

сменено е в средата на февруари

Comment

А знаеш ли точно какво са ти сипали..? Не случайно на алфите по казанчетата с течности има лепенки с марката на това дето трябва да е вътре...

Comment

абе щом и само като я напече слънцето без да е работила, се включват трудно, надали ще е от маслото.

Прегледайте жилата
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Утре ще я водя на доктор и ще пиша какво е заболяването.Между другото днес не съм я оставял отворена защото е хладно и няма слънце и нямам никакъв проблем със скоростите

Comment

а когато караш на мокър път как се включват да ги осещаш още по леки ?
                    Опел Кадет GSI
                    166 2,4 JTD
                    ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

когато е мокро се включват без проблем

Comment

Working...
                      X